top of page

פרסומים

ראיון  בלעדי עם רחל לייקוביץ, יו"ר עמותת רפואה בטוחה

רחלי לייקןביץ יור עמותת רפואה בטוחה .jpg

כרמית גלבוע דוברת ומנהלת פרסום של עמותת רפואה בטוחה קיימה ראיון  בלעדי עם רחל לייקוביץ', יו"ר עמותת רפואה בטוחה  לסיכום פעילות העמותה ב-2021. מומלץ לקרוא.

                                                                                  4/01/2022        

ראיון  בלעדי עם ד"ר יסמין מאור

יסמין מלוטש.jpg

ד"ר יסמין מאור, מומחית למחלות זיהומיות ולרפואה פנימית, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות ומניעת זיהומים במרכז הרפואי וולפסון.

(קרדיט לצילום אייל תגר)

כרמית גלבוע דוברת ומנהלת פרסום של עמותת רפואה בטוחה קיימה ראיון  בלעדי עם ד"ר יסמין מאור הממוקד על תקופת הקורונה. מומלץ לקרוא.

                                                                                  27/6/2021        

ראיון  בלעדי עם ד"ר יצחק ברלוביץ

יצחק ברלוביץ.jpg

ד"ר יצחק ברלוביץ, המנהל הרפואי של "פריימדיקל", לשעבר משנה למנכ"ל משרד הבריאות ומנכ"ל מרכז רפואי וולפסון, מכהן בשלל תפקידי מפתח בתחום הרפואי.

כרמית גלבוע דוברת ומנהלת פרסום של עמותת רפואה בטוחה קיימה ראיון  בלעדי עם ד"ר ברלוביץ הממוקד על תקופת הקורונה. מומלץ לקרוא.

                                                                                  23/5/2021        

ראיון בלעדי  עם פרופ' מרים וינברגר

IMG_0030.JPG

פרופסור מרים וינברגר  היא מומחית ברפואה פנימית ומחלות זיהומיות. היו"ר היוצאת של האיגוד הישראלי למחלות זיהומיות, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות ומנהלת מרפאת מטיילים במרכז הרפואי שמיר (לשעבר אסף הרופא) וחוקרת בתחום האפידמיולוגיה של מחלות זיהומיות, בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב שם היא מכהנת כפרופסור חבר.

כרמית גלבוע דוברת ומנהלת פרסום של עמותת רפואה בטוחה קיימה ראיון בלעדי עם פרופ' וינברגר הממוקד על תקופת הקורונה   - ראיון מקיף ומעמיק. מומלץ לקרוא.

9/5/2021

רחל לייקוביץ  יו"ר עמותת רפואה בטוחה , התראיינה בתוכנית הרדיו של יורם מוקדי, ב-100fm

100FM 3.jpg

רחל לייקוביץ  יו"ר עמותת רפואה בטוחה , התראיינה בתוכנית הרדיו של יורם מוקדי, ב-100fm בנוגע למצב הנוכחי בנושא הזיהומים הנרכשים בביה"ח.

רחל ציינה כי לפני הקורונה התרכיב של מחסור בתשתיות אשפוז, של חדרי בידוד ושל מחסור בכ"א, כולל העמידות לאנטיביוטיקה היו הגורמים העיקריים להתפשטות מגפת הזיהומים הנרכשים והתמותה בביה"ח בארץ.  ואילו בתקופת הקורונה, התרחשו כמה פעולות אקוטיות שהשפיעו על המצב כגון: עטית מסיכות, הקפדה על היגיינת ידיים, סגירת מחלקות פנימיות לטובת מחלקות הקורונה ופחות אזרחים שהגיעו לביה" ח כדי לבצע פרוצדורות רפואיות,  ועוד...כך שכפועל יוצא שהצפיפות פחתה ומחלת השפעת התמעטה משמעותית. כל אלה השפיעו גם על מצב הזיהומים הנרכשים.

עוד הדגישה לייקוביץ' כי היא מקווה, שכעת המצב לא ישוב לקדמותו ושהתודעה הציבורית לנושא הזיהומים תוביל לשינוי המצב. הקשיבו לראיון עמה והצטרפו לפעילות ולמאבק של עמותת רפואה בטוחה

                                                                                  25/4/2021

עמותת רפואה בטוחה שמחה לדווח על "פרויקט בית בלב המבריא"!

באנר 1.jpg

עמותת רפואה בטוחה שמחה לדווח על "פרויקט בית בלב המבריא"!

יו"ר עמותת רפואה בטוחה רחל לייקוביץ סיפרה כי, "העמותה הצליחה לרתום את חברות ארגמן טכנולוגיות וחברת אקולוגי - מערכות ירוקות

ליישם טכנולוגיות מתקדמות למניעת זיהומים בבית בלב המבריא' מקבוצת

מכבי שירותי בריאות.

בנוסף לאספקה והתקנה ללא תמורה במתחם "בית בלב המבריא" של מערכות טיהור אוויר בשבוע שעבר, היום העמותה סיפקה ל"בית בלב המבריא", 100 סטים של מדים מבד אנטי-מיקרוביאלי. המדים הרפואיים מבד זה, מגנים מפני חיידקים בלתי רצויים ובכך מונעים התפשטות של זיהומים.

                                                                                                                                                                                      24/3/2021

פרויקט מרגש למניעת זיהומים הסתיים בהצלחה ברשת 'בית בכפר'.

מכתב תודה בית בכפר.jpg

אנו שמחים לעדכן כי עוד פרויקט מרגש למניעת זיהומים הסתיים בהצלחה ברשת 'בית בכפ'ר וזאת במקביל לפעילות חדשה בה מעורבות שתי חברות טכנולוגיות נוספות המצטיינות בחיטוי והיגיינה סביבתית.

 

עמותת רפואה בטוחה פונה לחברות טכנולוגיות נוספות בבקשה להירתם לשיתופי פעולה מסוג זה. אנו משוכנעים שהטכנולוגיות המתקדמות לחיטוי חללים ומשטחים ישתלבו במאמץ היום-יומי במטרה להגן על יקירינו ברשתות דיור מוגן / בתי האבות.

                                                                                 17/2/2021

יו"ר העמותה רחל לייקוביץ  התראיינה אצל טלי רוזין, לבריאות: על זיהומים וחיידקים בביה"ח.

Presentation1.jpg

בעולם משתוללת פנדמיה COVID-19, קורונה, ובקרוב נראה שיגיעו חיסונים ונתגבר על המגפה הקשה. אך לצערנו, במקביל לקורונה משתוללת בעולם מגיפה נוספת...

כתב העת הרפואי הידוע The Lancet מפרסם את ההצהרה הבאה:

"העולם צריך להגיב בדחיפות במקביל לקורונה גם למגיפה אחרת: העלייה בזיהומים מחיידקים שאינם מזוהים העמידים לאנטיביוטיקות מסוגים שונים, לא מאובחנים ובלתי-מטפלים, מאיימים יותר ויותר על בריאות העולם. איננו יכולים להרשות לעצמנו להתעלם מהתנגדות מיקרוביאלית (AMR)".

גם בישראל המצב מחמיר ומגפת הזיהומים העמידים לאנטיביוטיקה משתוללת בביה"ח ומביאה לריבוי התמותה. וכל זאת מכיוון שהתרכיב המסוכן של הצפיפות הקטלנית בביה"ח והעמידות הגבוהה לאנטיביוטיקה של האוכלוסייה בישראל הוא הגורם המרכזי לריבוי זיהומים ותמותה במרכזים רפואיים.

עמותת רפואה בטוחה מדגישה שכבר בשנת 2014 ארגון הבריאות העולמי דרש מישראל לנקוט בצעדי חירום, להכין וליישם תוכנית כוללת לשימוש מושכל באנטיביוטיקה כולל הרחבת תשתיות אשפוז / פתרונות אשפוז - וזאת עקב עמידות מאוד גבוהה של אוכלוסיית ישראל לאנטיביוטיקה. אולם עד כה אין תוכנית כוללת כנדרש...

רק אם נשמור על היגיינת ידיים בבית ובמרכזים רפואיים, נשתמש בצורה מושכלת באנטיביוטיקה ומאידך נרחיב תשתיות אשפוז בהתאם לגודל האוכלוסייה, נצליח למגר את מגיפת הזיהומים בביה"ח.

צפו ביו"ר העמותה רחל לייקוביץ אשר התראיינה אצל טלי רוזין, לבריאות: על זיהומים וחיידקים מטעם חברת Pfizer Israel פייזר ישראל.

                                                                                 26/11/2020

.......עלייה בזיהום במחלקות הטיפול הנמרץ

לצערנו, לחיות בצל הקורונה זה לחיות גם עם מגפת זיהומים בביה"ח... דבר המשתקף בדוחות התקופתיים של משרד הבריאות. בביה"ח בישראל, גם לפני הקורונה, נפגעו מדי יום כ-350 איש, מתוכם מתו כ-16 איש מזיהומים נרכשים ולא ממחלה או פרוצדורה שבגללה הגיעו לבתי החולים, וזאת כתוצאה מהצפיפות הקטלנית עקב מחסור חמור בתשתיות ועמידות גבוה לאנטיביוטיקה.

Rachel Leikovich

יו"ר עמותת 'רפואה בטוחה' פונה

למשרד הבריאות וממשלת ישראל: במקביל למאבק עם קורונה, יש להקצות תקציבים ברמה לאומית להרחבת תשתיות פתרונות אשפוז ומאבק לשימוש מושכל באנטיביוטיקה , לתכנן וליישם תכנית כוללת על מנת להבטיח לכל מטופל טיפול באיכות סבירה, זמין ונגיש כפי שהובטח בחוק ביטוח בריאות ממלכתי. הצטרפו עכשיו למאבק של עמותת רפואה בטוחה!

4-11-2020

הידיעון של עמותת רפואה בטוחה - גליון 4

06-09-2020

עמותת רפואה בטוחה מגויסת לסייע במאבק.

עמותת רפואה בטוחה מובילה פעילות הסברה לציבור הרחב למניעת זיהומים בביה"ח. כאשר לאורך השנים, הושקע מאמץ מיוחד בפעילות הסברה לגיל הזהב במועדונים, בתי אבות ומתנ"סים.


גם בשעת חירום זו, כשכל העולם ומדינת ישראל נלחמים נגד איום הקורונה, עמותת רפואה בטוחה מגויסת לסייע במאבק.

על רקע המתרחש לאחרונה במחלקות הסיעודיות בבתי אבות ומקרי המוות של הדיירים כתוצאה מהקורונה, עמותת רפואה בטוחה פנתה לחברות טכנולוגיות שונות העוסקות בנושא חיטוי והיגיינה סביבתית, בקריאה לתרום פעילות ו/או מוצרים לבתי האבות, במטרה לסייע במניעת זיהומים בבתי אבות ולתרום לצמצום התחלואה והאשפוז המיותר של האוכלוסייה המבוגרת בביה"ח ובמרכזים רפואיים ולמנוע את הידבקות בחיידקים אלימים העמידים לאנטיביוטיקה.

אנו שמחים להודיע שמספר חברות נענו לקריאה של העמותה ומודיעים על התהוותו של פרויקט ראשון מסוגו אשר נמצא בשלבים מתקדמים בשטח עליו אנחנו מדווחים היום:
עמותת רפואה בטוחה, מספר בתי אבות בארץ וחברת 'אינדקס אינובישן' שמייצגת יצרני פתרונות בתחום הטיהור והחיטוי, בניהולו של יצחק ינובסקי, הסכימו לשתף פעולה בפרוייקט חיטוי מיוחד שבמסגרתו חברת 'אינדקס אינובישן' בתמיכת עמותת 'רפואה בטוחה' תשאיל לבתי אבות, ללא תמורה, מכשיר Yanex-2M (מתוצרת חברת MELITTA) המאפשר חיטוי בזמנים קצרים וביעילות גבוהה. הטכנולוגיה של Yanex-2M - רובוט UV מתבססת על קרינת אוּלְטְרָה סגולה - "UV Ultra-violet" המשמידה את התאים החיים של וירוסים, חיידקים ופטריות מסוגים שונים.

במסגרת הפרויקט, בתמיכה של העמותה, בוצע מיפוי של המבנה שבו תוכנן להתבצע חיטוי וכן התקיימה הדרכה לעניין תפעול המכשיר לצוותים רלוונטיים בשטח. מאז, מבוצע חיטוי המבנה באופן שוטף ותקין בהתאם ללו"ז המתוכנן.


פעילות זו, מצטרפת לפעילויות חיטוי רבות ומגוונות המתקיימות בדרך כלל מדי יום בבתי אבות באופן שוטף ובמיוחד בתקופת הקורונה.
 

מפחדים לטוס בגלל הקורונה? כך תתגוננו מפני זיהומים בטיסה

רחל ליקוביץ, יו"ר עמותת רפואה בטוחה, ממליצה על מספר כללים חשובים ובסיסיים שיסייעו  להישמר עד כמה שאפשר מפני זיהומים בטיסות.

24-2-2020

רחל לייקוביץ יו"ר עמותת 'רפואה בטוחה' התראיינה בתוכניתו של רינו צרור בגל"צ

שקיפות נתונים הוא דבר חשוב בכל תחומי החיים שלנו ובמיוחד בתחומים הקשורים לחיים ולמוות של האזרחים ובריאותם.


משנת 2013 בוועדות השונות בכנסת, ביקשו לקבל את הנתונים והשקיפות בנושא ולצערנו רק בשנת 2018 התחלנו לקבל דיווחים חלקיים שמשקים רק דיווחים חודשיים ולא את התמונה הכוללת של התחלואה והתמותה מכלל הזיהומים הנרכשים. עמותת רפואה בטוחה פונה למדינה בבקשה לפרסם לציבור נתונים שנתיים מלאים. הקשיבו לראיון והצטרפו אלינו!

18-2-2020

חבל מאוד שפגיעה ומוות מזיהומים נרכשים בביה"ח של אלפי מטופלים מדי שנה הפכו לכלי לניגוח פוליטי

עמותת רפואה בטוחה קוראת למדינה לתת עדיפות לבריאות -  לנקוט בצעדי חירום, להקצות משאבים ברמה לאומית וליישם תכנית כוללת לחיסול הצפיפות הקטלנית, שימוש מושכל באנטיביוטיקה ומיגור מגיפות הזיהומים בביה"ח!

התמונה צולמה כחלק מכתבה של קטי דור, ערוץ 11-כאן

12-2-2020

אלפי נפטרים בשנה: הוקמה וועדה לטיפול בזיהומים בביה"ח

רחל לייקוביץ Rachel Leikovich יו"ר עמותת 'רפואה בטחה' בראיון רדיו שהתקיים היום בתכניתו של רינו צרור בגלי צה"ל.
חברים, הגיע הזמן שנדווח על בסיס יום יומי אודות אנשים שנפגעים ושנפטרו כתוצאה מזיהומים ולא ממחלה או טיפול בגינם הגיעו לביה"ח. ואם תוכניות האקטואליה ידווחו על כך בתדירות גבוהה אז אולי הציבור ישכיל להבין את חשיבות הנושא וילחץ על נבחרי הציבור להעלות זאת לראש סדר העדיפויות הלאומי!

6/1/2020

זה נוגע בכולנו ונוגע לכולנו....

יו"ר עמותת רפואה בטוחה רחל לייקוביץ Rachel Leikovich בראיון חשוב ברדיו קסם.
מוזמנים להאזין החל מדקה 35:33

31-12-2019

פגוע המוני מתרחש מידי יום בביה"ח בישראל

6000 אנשים מתים בכל שנה כתוצאה מזיהומים בבתי החולים ברחבי הארץ... המצב בלתי נסבל והסטטיסטיקה מחרידה ביותר, כך שאי אפשר בכלל להבינה.
יורם מוקדי, שבעצמו ניחם אבלים לפני שבוע, סיפר בצער שאב המשפחה אותה ניחם נפטר גם הוא כתוצאה מזיהום...
ביום שישי האחרון הוא ראיין בתכניתו ברדיוס 100FM את רחל לייקוביץ' Rachel Leikovich יו"ר עמותת רפואה בטוחה. הקשיבו לראיון והצטרפו למאבק החשוב של עמותת רפואה בטוחה.

24-12-2019

אסותא אשדוד: שני פגים נפטרו אחרי שנדבקו בחיידק עמיד

בתגובה לכתבה , רחל לייקוביץ', יו"ר עמותת "רפואה בטוחה", המובילה מאבק ציבורי למניעת זיהומים בבתי החולים, אמרה אתמול: "בשנים האחרונות נעשה מאמץ גדול להקטין תמותה של תינוקות מזיהום, אבל בגלל הצפיפות, המחסור החמור בתשתיות אשפוז וברופאים ואחיות יש ריבוי זיהומים ופגיעה בחיי אדם (כולל תינוקות) בכל ביה"ח בארץ. יש לנקוט בצעדי חירום, להקצות משאבים ברמה לאומית על מנת להרחיב את תשתיות האשפוז ולחסל את מגפת הזיהומים בביה"ח בישראל.

25-12-2019

אם לא נעשה משהו, זה עלול לקרות לכל אחד מאתנו

זה עלול להיות חלילה מישהו שאתם מכירים... חבר, קרוב משפחה, ילדים. זה עלול להיות אפילו אתם. זיהומים בבתי החולים זאת לא גזירת גורל! הקשיבו לדבריה של Rachel Leikovich, יו"ר עמותת רפואה בטוחה בMako בריאות בנושא ריבוי זיהומים בביה"ח והתמותה בישראל והצטרפו למאבק שלנו להצלת חיי אדם. 
 

8-12-2019

שבעת אלפים (7,500 ) מתים בכל שנה: כך נלחמים בעמידות לאנטיביוטיקה

חברים יקרים, אנא קראו את הכתבה החשובה שהתפרסמה הבוקר בידיעות אחרונות Yedioth Ahronoth!


עמותת 'רפואה בטוחה' מדגישה: התרכיב המסוכן של עמידות לאנטיביוטיקה והצפיפות הקטלנית הינם הגורם המרכזי לריבוי זיהומים ותמותה של אלפי אנשים בבתי החולים ומהווה סכנה ברורה ומיידית לחוסן ולבריאות הציבור בישראל.

על המדינה לנקוט בצעדי חירום, להקצות משאבים ברמה לאומית, לחשוב באופן יצירתי, להכין וליישם תכנית כוללת לשימוש מושכל באנטיביוטיקה וחיסול של צפיפות הקטלנית בביה"ח, בהתאם להמלצות של ארגון הבריאות העולמי מ- 2014.

בנוסף, במצב חירום זה, הקיים בביה"ח בארץ, ישנה חשיבות להשקעה במתן טיפולים זמינים וחדשניים מצילי חיים, למטופלים שנדבקו בביה"ח ושכבר חולים בזיהומים הקשים והעמידים. כלומר, יש להנגיש אנטיביוטיקה חדשניות מצילות חיים, הנדרשות לחולים אלו בכלל בתי החולים, בצורה אחידה וללא קשר למצב הפיננסי של ביה"ח.

תודה מיוחדת ל Dana Shlinger Ravinski שהתראיינה לכתבה החשובה הזו!

24/11/2019

ידיעון של עמותת רפואה בטוחה - גליון 3

22-08-2019

הממצאים מטרידים, על מדינת ישראל להכריז על צעדי חירום

בעמותת רפואה בטוחה מזהירים כי התרכיב המסוכן של מטופלים שעמידים לטיפול אנטיביוטי במערכת בריאות שבה יש צפיפות קטלנית דורש צעדים מיידיים לטיפול בבעיה.

17-6-2019

התאונות השקטות בבתי החולים

ישנן תאונות שלא מדווחות בתקשורת. לא באופן פרטני ולא באופן מצרפי. אף אחד לא יודע עליהם, אף אחד לא שמע עליהם ואף אחד לא מכיר בהם. אלה התאונות שמתרחשות בבתי החולים: חולים שמגיעים לבתי החולים בישראל ונדבקים מזיהום שהביא למותם או לפציעתם. התאונות האלה בבתי החולים מייצרות מתים בהיקף של פי 20 מהמתים בענף הבנייה ובתאונות הדרכים גם יחד אך משום מה אף אחד לא שומע עליהם. הם מתים בשקט בבתי החולים.

1-6-2019

בתוך ארבע שנים בלבד זינק בעשרה אחוזים מספר החולים שנפגעו או מתו בבתי חולים, כתוצאה מחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה - YNET

  YNET- בתוך ארבע שנים בלבד זינק בעשרה אחוזים מספר החולים שנפגעו או מתו בבתי חולים, כתוצאה מחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. דו"ח של משרד הבריאות חושף שב־2018 עמד מספרם על כ־13.5 אלף. יו"ר עמותת "רפואה בטוחה": "הזיהומים הפכו לגורם המוות השלישי בשכיחותו בישראל"

לדברי רחל לייקוביץ, יו"ר עמותת "רפואה בטוחה" הפועלת למניעת זיהומים בבתי חולים, ניתן לזהות עקביות בין הנתונים שנחשפים בדוח החדש לבין נתון שפירסמה לפני כחצי שנה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס): "על פי דוח הלמ"ס יש עלייה במספר הזיהומים בבתי החולים בישראל.

 

לפני כמה שנים היו הזיהומים הגורם השישי בשכיחותו לתמותה, כיום הזיהומים הפכו להיות הגורם השלישי בשכיחותו למוות בישראל". לייקוביץ הוסיפה שעליית התמותה מזיהומים עקבית עם נתון אחר שלפיו הצפיפות - שהינה הגורם המרכזי להידבקות בזיהומים בבתי החולים - החריפה בשנים האחרונות. מספר המיטות לאלף נפש המשיך להידרדר, וכיום מערכת הבריאות בישראל רחוקה מאוד מממוצע ה־OECD למספר המיטות לאלף נפש.

22/5/2019

עלייה במספר הזיהומים בבתי החולים בישראל

כתבתו של רותם אליזרע שהתפרסמה היום בידיעות אחרונות Yedioth Ahronoth הוא מדגיש כי על פי דוח מבקר המדינה - בישראל מתים מדי שנה מזיהומים בבתי החולים בין 4,000־6,000 איש ונפגעים כ־100 אלף חולים בכל שנה.


לדברי רחל לייקוביץ, יו"ר עמותת רפואה בטוחה הפועלת למניעת זיהומים בבתי חולים, ניתן לזהות עקביות בין הנתונים שנחשפים בדוח החדש לבין נתון שפירסמה לפני כחצי שנה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס): "על פי דוח הלמ"ס יש עלייה במספר הזיהומים בבתי החולים בישראל.


לפני כמה שנים היו הזיהומים הגורם השישי בשכיחותו לתמותה, כיום הזיהומים הפכו להיות הגורם השלישי בשכיחותו למוות בישראל". לייקוביץ הוסיפה שעליית התמותה מזיהומים עקבית עם נתון אחר שלפיו הצפיפות - שהינה הגורם המרכזי להידבקות בזיהומים בבתי החולים - החריפה בשנים האחרונות. מספר המיטות לאלף נפש המשיך להידרדר, וכיום מערכת הבריאות בישראל רחוקה מאוד מממוצע ה־OECD למספר המיטות לאלף נפש.

22-5-2019

ועדת חקירה ממליצה: "להוסיף למערכת הבריאות 5 מיליארד שקל באופן מיידי"

מעמותת רפואה בטוחה נמסר: "ועדת החקירה האזרחית הדגימה (עוד פעם) עד כמה מערכת הבריאות נאנקת תחת היעדר תקצוב שיוצר חוסר קריטי בתשתיות אשפוז. ועדת החקירה עשתה עבודה מבורכת וממצאיה מדגימים שמדובר בהזנחה רבת שנים שיהיה קשה, אם לא בלתי אפשרי, למחוק את כל הפער הטיפולי שנוצר באמצעות תקציבים ממשלתיים, הגם אם הם מוגדלים.

 

"על הממשלה לחשוב באופן יצירתי ולקדם פיתרונות להזנחה הפושעת הזו שמביאה למותם של אלפי חולים כל שנה בשל הזיהומים בבתי החולים. תוספת התקציב המוצעת בהיקף של 5 מיליארד שקלים מנציחה את הצפיפות הקטלנית הגורם המרכזי לזיהומים בבתי החולים ולראיה, מבטיחה אפילו להגדילה ל-1.75 מיטות לאלף נפש - שזה אף נמוך יותר ממה שיש כיום".

20/5/2019

בבית החולים הרגו את אימא שלי

כ-5,000 איש מתים מזיהומים בבתי חולים מדי שנה, נתון שחוזר על עצמו מדי שנה, ללא יכולת למגר את התופעה. 3 סיפורים של אנשים שיקיריהם מתו כתוצאה מהזיהומים, כולל סיפורה של רחל לייקוביץ שהחלטתי כתוצאה מהמקרה  להקים את עמותת "רפואה בטוחה" ששמה לה להילחם בנושא של זיהומים בבתי החולים".

 בתמונה כפי שהוצג בכתבה דני רופ ואביו אלן ז"ל. מת בגלל זיהום. צילום: אלבום פרטי, ענת מוסברג

21.04.19

דו"ח חדש של משרד הבריאות בודק את שיעור הזיהומים במרכזים הרפואיים בישראל

מ"רפואה בטוחה" נמסר בתגובה: "מכת הזיהומים לא תרפה מחולינו עד שמשרד הבריאות והממשלה לא יטפלו בצפיפות הקטלנית בבתי החולים. המשמעות היא השקעה של מיליארדי שקלים שצריכים להיות מופנים לשיפור תשתיות האשפוז כך שלפחות נהיה בממוצע ה-OECD במספר המיטות ל-1,000 נפש. לולא שינוי מדיניות דראסטי בנושא זה, לא תיפתר הצפיפות הקטלנית ולא נמגר את מכת הזיהומים".

בתמונה מוצגת דיאגרמה כפי שהוצגה בכתבה בYNET.

21.04.2019

מערכת הבריאות חולה מאוד - חייבים לרפא אותה בדחיפות

- יו"ר עמותת רפואה בטוחה רחל לייקוביץ' התראיינה לשבועון "חדשות השבוע" ברוסית.

בראיון סיפרה רחל לייקוביץ'  על פעילות העמותה והמאמץ שמושקע על מנת להביא את נושא הבריאות לראש סדר העדיפויות הלאומי. בנוסף, מתוארת בראיון עמה התכנית האסטרטגית לשיקום מערכת הבריאות אותה פתחה העמותה. 
תכנית זו, פותחה עקב החשש הכבד שמערכת הבריאות עומדת בפני כשל מערכתי שיוביל לקטסטרופה טיפולית. 
לייקוביץ: "העמותה מבינה שהשינוי הנדרש במערכת הבריאות הינו שינוי רב-ממדי, רב-שלבי ורב-שנתי. בין הצעדים שבהם צריך לנקוט: הקמת רשות אשפוז ממשלתית שתוכל לפקח באופן אפקטיבי ובלתי תלוי על השחקנים השונים במערכת; שינוי בתקצוב שרותי הבריאות; תכנון מקיף וכולל לשיקום בלו"ז מאתגר וצפוף; לקיים מבצעי הסברה רחבי היקף לעניין התנהלות/התגוננות בפני המחלות וכן לעניין המאמץ הלאומי המתמשך במערכת הבריאות."
בנוסף, הדגישה יו"ר העמותה את הצורך לחשוב מחוץ לקופסה ולאמץ גישה שתאפשר הגדלת התקציב הנוכחי - יצירת שותפות פרטית- ציבורית ושימוש בכספים מהסקטור הפרטי לטובת הציבור. לדבריה, זה לא פשוט. הדבר יחייב מהפכה במערכת הבריאות אך נראה שאין ברירה אחרת כי מערכת הבריאות חולה מאוד וחייבים לרפא אותה בדחיפות !!

חברינו דוברי הרוסית אתם מוזמנים לקרוא את הראיון שהתפרסם ברוסית ולהצטרף עוד היום לעמותת רפואה בטוחה

28/3/2019

חייבים לחשוב מחוץ לקופסא

מאמר בגלובס פרי עטה של רחל לייקוביץ' יו"ר עמותת רפואה בטוחה, המדגישה יש לחשוב מחוץ לקופסה וליישם את מודל Public Private Partnership - PPP - לבניית בתי חולים, כפי שגם הומלץ ע"י ארגון הבריאות העולמי וכפי שיושם בעולמות אחרים, כמו התפלה ותשתיות תחבורה. היתרון המרכזי ביישום מודל זה הוא היכולת לפרוץ את מגבלות התקציב הציבורי הנוקשות, באמצעות כספים של הסקטור הפרטי - לטובת הציבור ולרווחתו

18/3/2019

עמותת רפואה בטוחה מציגה תכנית חדשנית וכוללת לשיקום מערכת הבריאות בישראל

בריאות ומצבה המדרדר של מערכת הבריאות הם הנושא הכלכלי-חברתי הבוער ביותר שמשפיע על כל אזרח ואזרח ודורש את הטיפול הדחוף ביותר!

לאור המצב המחריד והצפיפות הקטלנית במרכזים רפואיים, בשעה שעומדים נהגי אמבולנס עם אלונקות בכניסה לחדרי המיון בתור כדי להיקלט בחדר המיון, בשעה שהחולים מתאשפזים במסדרון ובחדרי האוכל ונפגעים מזיהומים, שצוותים רפואיים קורסים בגלל מחסור בכוח אדם של רופאים ואחיות - צריך לנקוט בצעדי חירום, להקצות משאבים ברמה לאומית ולתת פתרון מיידי ולטווח ארוך לשיקום מערכת הבריאות.

עמותת רפואה בטוחה מציגה תכנית חדשנית כוללת, רב-ממדית, רב-שלבית ורב-שנתית לשיקום ופיתוח מערכת הבריאות בישראל, אותה יש ליישם ללא דיחוי נוסף!

ראו את הדגשים מהתכנית של עמותת 'רפואה בטוחה' לשיקום מערכת הבריאות 
והצטרפו עכשיו למאבק שלנו!

28-2-2019

עמותת רפואה בטוחה מציעה לחשוב מחוץ לקופסה, וליישם בהקמת בית החולים את מודל PPP

בCalcalist כלכליסט פורסמה כתבתו של אדריאן פלוט: "הסורוקה החדש: מה יכולה באר שבע ללמוד מאשדוד?"
על רקע העובדה שבכל יום מתים אנשים וכמובן האוכלוסייה מזדקנת ולכן מדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה בניית מרכזים רפואיים כי שהיה קיים בעבר. דוגמה לשיטה שמציג ארגון הבריאות העולמי - בניית האופרציה בתוך 4 שנים. עמותת רפואה בטוחה מציעה לחשוב מחוץ לקופסה, וליישם בהקמת בית החולים את מודל PPP (שותפות פרטית־ממשלתית). "היתרון המרכזי ביישום המודל הוא היכולת לפרוץ את המגבלות הנוקשות של התקציב הציבורי מתוך ניצול כספים של הסקטור הפרטי - לטובת הציבור." מסבירה יו"ר העמותה רחל לייקוביץ' מודל ה-PPP הנו חלק מפתרון חדשני של עמותת 'רפואה בטוחה' לשיקום מערכת הבריאות.

בתמונה מוצגת דיאגרמה כפי שפורסמה בכתבה בכלכליסט.

21-2-2019

בית חולים שדה הוקם בכיכר רבין מטעם עמותת רפואה בטוחה

המצב האנוש של מערכת הבריאות משתקף היטב בפרמטרים שונים. מדד הצפיפות בביה"ח - 1.8 מיטות ל-1000 נפש - בין הנמוכים ב-OECD, ויש שיגידו שהמדד לא משקף... אז עם המדד או בלעדיו, בחישוב יומי כ-16 איש מתים וכ-300 איש נפגעים כל יום מזיהומים כתוצאה מהצפיפות הקטלנית – פיגוע המוני מתרחש כל יום לנגד עינינו והוא בלתי נראה.
לכן העמותה יזמה הקמת מיצב בית חולים שדה לרפואה בטוחה ב- 10/2/2019 .

10/2/2019

ראיון של רחל לייקוביץ יו"ר רפואה בטוחה בגל"צ אצל רינו 29 1 2019

האזינו לרחל לייקוביץ  יו"ר עמותת רפואה בטוחה שהתראיינה בתכניתו של רינו צרור ובישרה שבית חולים שדה יוצב בכיכר רבין ביוזמת עמותת רפואה בטוחה

29/1/2019

הדו"ח של משרד הבריאות על מדדי בריאות בערים הגדולות בישראל - ערוץ 2

מוזמנים לצפות בראיון שנערך עם רחל לייקוביץ'  יו"ר עמותת רפואה בטוחה וד"ר אמה אברבוך ממשרד הבריאות בתכנית 'ריקלין ומגל' ב-ערוץ 20 ב29-1-2019.

29/1/2019

הצפיפות הקטלנית בביה"ח גורמת למוות של אלפי אנשים כל שנה

צפו בכתבה שסוקרה בערוץ 20 אודות מחאת מנהלי המחלקות הפנימיות בביה"ח בכל הארץ. רחל לייקוביץ' יו"ר עמותת רפואה בטוחה התראיינה לכתבה זו והדגישה שהצפיפות הקטלנית היא זו שמביאה לתמותה של 6000 איש בכל שנה בביה"ח בכל הארץ 

23/1/2019

הידיעון של עמותת רפואה בטוחה

חברים יקרים, 
בפתחה של שנה אזרחית חדשה עמותת 'רפואה בטוחה' שולחת לכם ברכות חמות של בריאות ורפואה בטוחה.

במהלך השנה החולפת, קיימנו פעילות הסברה רחבת היקף בנושא באמצעות סרטונים בטלוויזיה, בהרצאות במגוון ארגונים, במפגשים בחברות הייטק, בקרב גמלאים ובפרויקטים משותפים שערכנו עם מרכזים רפואיים שונים. 

 

מוזמנים להתעדכן בכל פעילויות העמותה בניוזלטר מצ"ב.

שלכם,
רחל לייקוביץ
יו"ר עמותת רפואה בטוחה

17/1/2019

תשובת המדינה לבג"ץ: "אין מקום להתערב בשיעור מיטות האשפוז"

תשובת המדינה תובא מחר במסגרת עתירה שהגישה ההסתדרות הרפואית במארס האחרון, שנועדה לחייב את משרדי הבריאות והאוצר להוסיף 350 מיטות אשפוז מדי שנה ● “שיעור המיטות עוד יירד; והוא לא חזות הכל”, טוענת המדינה ● שיעור המיטות בישראל נמוך משמעותית מב-OECD

4-12-2018

המדינה לבג"ץ: "אין צורך בהוספת 350 מיטות אשפוז - 200 יספיקו"

המדינה מתנגדת להוספת מיטות אשפוז למערכת הבריאות, למרות ששיעור האשפוז בישראל הוא בתחתית דירוג מדינות ה-OECD.

עמותת "רפואה בטוחה" בראשות רחל לייקוביץ: "במשרד האוצר אין הפנמה שמערכת הבריאות נמצאת במצב חירום, כפסע לפני הקמת בתי חולים שדה כדי להעניק מענה כלשהו לחולים. חוסר ההבנה וההפנמה של האוצר מחזיר אותו לקלישאות תקציביות טכניות, שאינן עולות בקנה אחד עם מצב 
החירום בשטח".

3-12-2018

המדינה לבג"ץ: אין מקום להתערב בשיעור המיטות בבתי החולים

תשובת משרדי הבריאות והאוצר לעתירת ההסתדרות הרפואית לבג"ץ, שהגיעה לידי "גלובס": שיעור מיטות האשפוז בבתי חולים עוד ירד, והוא לא חזות הכול" ● העתירה הוגשה במארס, במטרה לחייב את המדינה להגדיל את מספר מיטות האשפוז ל-350 מדי שנה ● מנכ"לית "רפואה בטוחה": "לא מפנימים שמערכת הבריאות במצב חירום".

3-12-2018

אי אפשר לחכות יותר: ישראל חייבת עוד מיטות אשפוז

גם עתירה זו של ההסתדרות הרפואית נוגעת בעצבים שחשובים לשופטים בירושלים מתוקף שלל חוקים: חוק ביטוח בריאות ממלכתי, שמכוחו מוטלת על משרדי הבריאות והאוצר חובה לממן ולספק את שירותי האשפוז שנכללים בסל הבריאות באיכות סבירה, וזכות הציבור לבריאות, בזכות לחיים והגנה על הגוף ובזכות לכבוד אשר מוגנות תחת חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו. כך שלכל הפחות, משרד הבריאות יצטרך להציג תוכנית בפני בית המשפט שתמנע את המשך דריסת זכויותיהם של החולים.

בניגוד להחלטה שהממשלה עשויה לקבל על שחרורם של אלפי אסירים בעקבות החלטת העליון להרחיב את חדרי האסירים — במקרה של מערכת הבריאות, משרד האוצר יהיה חייב להשקיע מיליארדים כדי לשפר את תנאיהם של החולים. הרי בלי טיפול רפואי ראוי — לא יהיה ניתן לשחררם לחופשי.

20/11/2018

מתי בג"ץ יתפנה לדון בתוספת מיטות לבתי החולים?

עמותה נוספת שפועלת בנושא היא "רפואה בטוחה" בראשות רחל לייקוביץ, שעשתה חישוב לפיו בזמן שבג"ץ דחה את הדיון בעתירה מתו בבתי החולים כתוצאה מצפיפות, שנחשבת לגורם המרכזי של מחלות זיהומיות, כ-2,666 חולים. החישוב מבוסס על דוח מבקר המדינה, שקבע בשנת 2013 שבבתי החולים מתים מדי שנה 4,000-6,000 איש ממחלות זיהומיות נרכשות. במילים בוטות: אלו חולים שלא היו אמורים למות, אבל הם מתו רק בגלל שנדבקו במחלה מזהמת בבית החולים, לאחר שהם באו לקבל טיפול.

16/11/2018

רחוק מהיעד: 180 מיטות אשפוז בלבד נוספו לבתי החולים בשנתיים האחרונות

הממשלה אימצה תוכנית להוספת 1,200 מיטות אשפוז בתוך 5 שנים, אולם הביצוע רחוק מהיעדים • מנתונים שהגיעו לידי "גלובס" עולה כי בשנתיים האחרונות התווספו כ–180 מיטות בלבד, כמחצית ממה שנקבע • פרופ' ביאר, מנהל רמב"ם: "במשך 10 שנים קיבלנו בקושי 30 מיטות"

"חמש שנים חלפו מאז דוח מבקר המדינה בנושא הזיהומים, ועדיין לא קיימת במדינת ישראל תוכנית כוללת לחיסול הצפיפות ומיגור תופעת הזיהומים בבתי חולים", אמרה בתגובה לדברים מנכ"ל עמותת רפואה בטוחה, רחל לייקוביץ. עוד לדבריה, "צפיפות אשפוז בבת חולים ידועה כגורם המרכזי לתמותת אנשים ממחלות זיהומיות וכדי למגר את התופעה צריך לשנות סדרי עדיפויות לאומיים".

7/11/2018

האסירים נותנים תקווה לחולים

העליון ידון בתחילת דצמבר בעתירה שדורשת להוסיף 350 מיטות אשפוז בשנה. בג"ץ אינו נוהג להתערב בשיקולי תקציב של המדינה, אך הרופאים והחולים יכולים לשאוב עידוד מהחלטתו החריגה לחייב אותה להגדיל את שטחי המחיה בבתי הכלא.


עמותת רפואה בטוחה בראשות רחל לייקוביץ סבורה ש"הצפיפות הקטלנית היא, נכון להיום, הגורם מספר אחת למחלות זיהומיות נרכשות הממיתות 16 איש בכל יום".

כמו שהוצג בכתבה בתמונה מופיע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן. מוכן להוסיף 200 מיטות בשנה צילום: אייל בסון

6/11/2018

שיתוף פעולה יחודי בין ביה"ח כרמל לבין עמותת “רפואה בטוחה

כחלק מהקמפיין הרחב ובמסגרת שיתוף פעולה ייחודי בין כרמל לבין עמותת “רפואה בטוחה”, יועבר סרטון שהופק  ע”י  העמותה  בלינק כמסרון לכל מתקבל לאשפוז בביה”ח כרמל ויכלול מספר כללי התנהלות בסיסיים עבור המטופלים והמבקרים, כגון שמירה על היגיינת הידיים, שמירה על בידוד ועוד. הסרטון הופק ונערך באופן יעודי עבור מטופלי כרמל בתמיכת חברת פייזר.

5/8/2018

הוקרה על שנת פעילות שתרמה לשינוי בתודעה הציבורית

החודש בדיוק, אנו מציינים בשעה טובה שנה לפעילות עמותת "רפואה בטוחה"  - העמותה שמטרתה למנוע מוות מיותר מזיהומים נרכשים בבתי החולים.

1/8/2018

רחלי לייקוביץ - שנים חלפו ועדיין לא קיימת תכנית לאומית כוללת למיגור תופעת הזיהומים בביה"ח

אתמול התקיימה בוועדת העבודה, הרווחה והבריאות ישיבה בנושא ריבוי הזיהומים והתמותה בביה"ח בארץ. בדיון בהובלת ח"כ אלי אלאלוף - יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות, הציג פרופ' יהודה כרמלי, מנהל המרכז הארצי למניעת זיהומים, את הפעולות שנעשות כיום בנושא הזיהומים בביה"ח: 
א. מספר הזיהומים הנרכשים בישראל גבוה יותר מאשר במדינות מערביות מתקדמות
ב. יש מחסור תקציבי שנע בין 4-8 מיליארד ש"ח שאם יתווספו למערכת יתרמו למאבק בצפיפות ובתשתיות
ג. למערכת הבריאות חסר תקציב על מנת למגר את מגיפת הזיהומים המשתוללת בביה"ח ופירוט הפעולות הקונקרטיות שנעשו בנוגע למצב העגום.

בנוסף, הוצג על ידי אורנה ברביבאי, מנכ"ל הקרן התאגידית פילנטרופית למיזמים לאומיים וד"ר אייל צימליכמן, סמנכ"ל איכות בבית החולים שיבא תל השומר, פרוייקט "מגן חיים" - שבמרכזו מיקוד בתהליך של שינוי תרבותי ועוד. מדובר בהטמעה של שינוי תהליכים בכל הקשור לתפקוד ולהתנהלות הצוותים בביה"ח, כאשר היעד להצלחת הפרוייקט הנ"ל הוא לצמצם את תופעת הזיהומים בביה"ח לכדי 50%...
רחל לייקוביץ' Rachel Leikovich, יו"ר עמותת רפואה בטוחה' טענה בישיבה כי: "מבורך כל העוסק במניעת זיהומים נרכשים בביה"ח והצלת חיי אדם ממוות מיותר! יחד עם זאת, 5 שנים חלפו אחרי שדוח מבקר המדינה הוצא לראשונה בנושא ועדיין לא קיימת תוכנית כוללת למיגור תופעת הזיהומים בביה"ח, שבמרכזה – הצפיפות, מחסור בתשתיות ובכ"א. לא מספיק לצמצם את הזיהומים בביה"ח לכדי 50% כי איש במדינת ישראל אינו רוצה להיות ב-50% הנפגעים האחרים."


הגיע הזמן לנקוט בצעדי חירום, להשקיע ולהקצות משאבים ברמה לאומית!
הצטרפו עוד היום לעמותת רפואה בטוחה והשפיעו על נבחרי הציבור!

30/5/2018

"המטרה: למנוע מוות מיותר מזיהומים בבתי החולים"

מדי שנה נפטרים אלפי חולים לא כתוצאה של המחלה ממנה סבלו, אלא בגלל הידבקות בזיהומים נרכשים בבתי חולים. עמותת רפואה בטוחה שמה לה כמטרה להציל את חיי החולים באמצעות העלאת המודעות. העמותה, נבחרה כיוזמת חביבת הקהל, במסגרת תחרות "יוזמת הבריאות המובילה לשנת 2018" של פורום Reboot

31/5/2018

המרכז הרפואי ‘וולפסון’ ועמותת ‘רפואה בטוחה’ ישתפו פעולה בקמפיין למניעת זיהומים

המרכז הרפואי ‘וולפסון’ ועמותת ‘רפואה בטוחה’ ישתפו פעולה בקמפיין למניעת זיהומים.

רחל לייקוביץ’ Rachel Leikovich, יו”ר עמותת רפואה בטוחה: “אנחנו שמחים מאוד על שיתוף הפעולה החשוב עם המרכז הרפואי “וולפסון”. העלאת המודעות לנושא הזיהומים בקרב הציבור והדרכתו, יכולה למנוע מקרים רבים של זיהומים בעלי פוטנציאל קטלני. עם זאת, לצד העבודה עם הקהל הרחב, אנו קוראים גם למקבלי ההחלטות להציב את הטיפול במגיפת הזיהומים בראש סדר העדיפויות הלאומי, ולתקצב אותו כראוי”.

27/5/2018

פעילות עמותת רפואה בטוחה עלתה על סדר היום הציבורי

לשמחתנו פעילות עמותת רפואה בטוחה עלתה על סדר היום הציבורי. רחל לייקוביץ'Rachel Leikovich, יו"ר העמותה, הוזמנה לשאת דברים בכינוס השנתי השישי של פורום Reboot "מפגש הפסגה" השנתי של קהילת הבריאות בישראל, יתקיים השנה ב 19 ליוני בהילטון תל אביב. 
הכנס, במעמד סגן שר הבריאות, מהווה במה רחבה לדיון ציבורי סביב הבעיות המרכזיות של מערכת הבריאות, ופתרונות חדשניים לקידום בריאות בת-קיימא בישראל. 
במהלך הכנס, יוצגו הפרויקטים שיזכו ב’תחרות יוזמת הבריאות המובילה של השנה’, ויופיעו בכירים ומובילי דעה ב’שיחות בריאות’ מרתקות.

24/4/2018

"משרד הבריאות, הרופאים ובתי החולים מנסים לעשות כמיטב יכולתם, אבל זה לא מספיק. מאז שנת 1994 ההשקעה של המדינה בבריאות הולכת ופוחתת. לא הביאו בחשבון את העליות לארץ ואת הגידול באוכלוסיה וגם שתוחלת החיים התארכה. תקציב משרד הבראות הוא מאוד מוגבל, לא נבנים כאן מספיק בתי חולים חדשים וגם יש מחסר בחדרי בידוד. ראש הסתדרות הרופאים בישראל, פרופסור לאוניד אידלמן, מגדיר את המצב בבתי החולים כקטסטרופלי".

30.12.17 10:22 מאת: אורן שטרנברג

 

Опасные инфекции - חיידקים אלימים בביה"ח

Дорогие друзья,
Председатель общественной организации «Безопасная медицина» Ракель Лейкович беседует с Яной Брискман в программе текущих событий "ДЕНЬ" 9-го канала.
Мы рекомендуем вам посмотреть это важное интервью.

 

חברים יקרים,

מנכ"לית עמותת 'רפואה בטוחה' רחל לייקוביץ' Rachel Leikovich מתראיינת בתכנית האקטואליה "יום" בערוץ 9 עם יאנה בריסקמן.

מוזמנים לצפות בראיון החשוב הזה >>

אמא מתה מזיהום בבי"ח - אני נלחמת שלכם זה לא יקרה

אמה של רחל לייקוביץ' הגיעה לבית החולים לצילום רנטגן, אך לא שרדה את הביקור ונפטרה בשל זיהום. הבת, מנהלת בכירה בתחום ההייטק, הפכה את המאבק בתופעה למשימת חייה. "בכל יום מתים בארץ 16 אנשים מזיהומים ואף אחד לא מדבר על זה"

איתי עמיקם פורסם:  05.09.17 , 10:05

רפואה בטוחה: היוזמה החדשה שעשויה להציל את חייהם של אלפי ישראלים

אלפים מתים בבתי החולים בישראל מדי שנה כתוצאה מזיהומים וחיידקים עמידים לאנטיביוטיקה. מדו"ח מבקר המדינה עולה כי ניתן למנוע עד 75 אחוז מהמקרים, אך הציבור אינו מודע לבעיה ולדרכים למניעתה. עמותת "רפואה בטוחה" הוקמה במטרה למנוע זיהומים נרכשים בבתי חולים וכעת מגייסת תרומות מהציבור למען קמפיין הסברתי

מערכת ערוץ הבריאות | mako בריאות | פורסם 04/09/17 08:47 

קמפיין מימון המונים חדש – למניעת זיהומים בבתי חולים

הקמפיין הועלה על ידי עמותה חדשה בשם רפואה בטוחה, שהוקמה על ידי אשת ההיי-טק רחל לייקוביץ', לשעבר בכירה באמדוקס ובנס ● מטרתו היא לגייס תרומות על מנת להשיק קמפיין הסברתי ולפעול לשינוי המצב

הודעה לתקשורת על עמותה למניעת זיהומים נרכשים במרכזים רפואיים

"רפואה בטוחה" – עמותה חדשה למניעת זיהומים נרכשים במרכזים רפואיים

 

**אלפים מתים בישראל בכל שנה בבתיה"ח מזיהומים וחיידקים עמידים לאנטיביוטיוקה**

**דו"ח המבקר: ניתן למנוע עד 75% מהמקרים אך הציבור אינו מודע לבעיה ולדרכים למניעתה**

**העמותה תגייס תרומות מהציבור ע"מ להשיק קמפיין הסברתי ולפעול לשינוי המצב**

Please reload

רפואה לעשירים בלבד?

מחסור בכוח אדם מיומן וזמני המתנה ארוכים מאלצים משפחות רבות לוותר על זכויותיהן המוקנות להן על פי חוק

שמואל בן־יעקב

24.07.2017 17:21

"שירותי בריאות הם דבק חברתי של הגנה על האזרחים. הם בונים סולידריות, קהילה. הם גם משנים את הדרך שבה אנשים תופשים מדינה" — כך אמר ריצ'רד הורטון, עורך המגזין "The Lancet" בראיון ל–Markerweek ׁׁ(18 במאי 2017), בהתייחסו לסיכון שטמון בביטול תוכנית הביטוח אובמה־קר בארה"ב והאי־שוויון שעלול להתפתח כתוצאה מכך.

המיזם הרפואי החדש של פרופ' גבי ברבש:

"המטרה - להכניס את השירות לפוליסות הביטוח"

24-6-2017

שנים התריע פרופ' גבי ברבש על התחזקות הרפואה הפרטית ופגיעתה בציבורית, ועכשיו הוא עצמו עובר לצד השני: מי שהיה המנהל המיתולוגי של איכילוב, מוביל מיזם רפואי פרטי.

 

בראיון בלעדי מתייחס הרופא הוותיק למשבר בהדסה, מנתח את כשלי המערכת ומדבר על הצורך להכשיר מנהיגות צעירה בבתי החולים, על מניעת זיהומים נרכשים בבתי החולים ועל הדמיון בין רופאים לטייסים והאפשרות שיהיה שר הבריאות.

ארגון ה-OECD מפרסם את נתוני הבריאות של המדינות החברות בארגון לשנת 2014

3-7-2017

כמדי שנה מפרסם ארגון ה-OECD את נתוני הבריאות של 34 המדינות החברות בארגון. בעקבות זאת, מפרסם מינהל תכנון אסטרטגי וכלכלי במשרד הבריאות את דו"ח "מערכת הבריאות בישראל בראי ה-OECD  2014". הדו"ח נכתב על ידי ניר קידר ורני פלוטניק. 

משרד הבריאות חושף: דירוג הזיהומים הנרכשים בזמן אשפוז בבתי חולים

25-1-2017

דוח שהכין המשרד על רקע ביקורת מבקר המדינה מציג את מספר מקרי הזיהום בבתי החולים ברחבי הארץ כתוצאה מהכנסת צנתר. בראש הרשימה: בתי החולים רמב"ם, הלל יפה והדסה הר צופים. ואיפה נרשמו אפס מקרי זיהום?

bottom of page